Retourneren

Voor je bestelling bij ABSOLUTE TEAMSPORT.nl geldt een bedenktijd van 14 dagen. De bedenktijd verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde (bijvoorbeeld een bedrijf, ABSOLUTE TEAMSPORT winkel of de buren), die niet de vervoerder is, het laatst bestelde artikel fysiek in bezit krijgt. 

Controleer direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 

Wil je je bestelling retourneren? Dan is het volgende van belang:

  • Wij vragen je de retourbon bij het pakket te voegen.
  • Stuur het artikel retour naar de winkelier die jou het artikel heeft gestuurd (dit staat vermeld op de retourbon).
  • Plak de retoursticker over het adreslabel om verwarring te voorkomen.
  • Gebruik de verzendzak of andere verpakking om de bestelling terug te sturen en om waardevermindering te voorkomen. Zie retourvoorwaarden voor de voorwaarden mogelijke waardevermindering.
  • Bewaar de traceercode, die je ontvangt op een PostNL Service Center, goed.
  • Op retourneren zijn onze retourvoorwaarden van toepassing (zie hoofdstuk Retourvoorwaarden)

Je mag een artikel zonder opgaaf van reden retourneren. Echter, wij waarderen het als je aangeeft op de retourbon waarom je een artikel retourneert. Zo kunnen wij onze service in de toekomst verbeteren.

Zo retourneer je een artikel
Bij je bestelling zit een retourbon en een voorgedrukt adreslabel. Geef op de retourbon aan welk artikel je wilt retourneren en stuur het artikel terug naar de SPORT 2000 winkel die je bestelling heeft geleverd.  

Je kunt een retourzending ook afgeven bij een ABSOLUTE TEAMSPORT winkel. Laat in dat geval de doos of zak open, zodat de winkelier het retourformulier verder kan invullen. Je krijgt vervolgens een afgiftebewijs mee. Retourzendingen via een ABSOLUTE TEAMSPORT winkel zijn ook kosteloos.

PostNL biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid om retourpakketten aan te nemen. Dit kan echter alleen op de momenten waarop de bezorger een ander pakket komt brengen. In dat geval kun je het pakket, dichtgeplakt en voorzien van een retourlabel, afgeven aan de bezorger. Je ontvangt direct een bewijs van afgifte.


Zo kun je een artikel omruilen
Bij je bestelling zit een retourbon en een voorgedrukt adreslabel. Geef op de retourbon aan welk artikel je wilt omruilen en stuur het artikel terug naar de ABSOLUTE TEAMSPORT winkel die je bestelling heeft geleverd. Het omruilen van een artikel voor een andere maat is niet altijd mogelijk en afhankelijk van de voorraad van de winkel die jouw bestelling geleverd heeft. Indien mogelijk, zal de winkel het artikel in de gewenste maat leveren. Mocht niet niet mogelijk zijn, dan zal de ABSOLUTE TEAMSPORT winkel contact met je opnemen.

Ook hier geldt dat je de retourzending ook kunt afgeven bij een ABSOLUTE TEAMSPORT winkel. Laat in dat geval de doos of zak open, zodat de winkelier het retourformulier verder kan invullen. Je krijgt vervolgens een afgiftebewijs mee. Retourzendingen via een ABSOLUTE TEAMSPORT winkel zijn kosteloos.


Zendingen naar het buitenland
Uiteraard is het ook mogelijk om bestellingen te plaatsen die in het buitenland geleverd moeten worden. De retoursticker kunt u in dit geval voor het eventueel retourneren van artikelen niet gebruiken. Let er a.u.b. op dat een retourzending vanuit het buitenland geheel voor eigen rekening is. 


Returning an article from a foreign country
Please keep in mind that returning an article to ABSOLUTE TEAMSPORT will be at your own expense, if the order was shipped to a foreign country.


Retourvoorwaarden
Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat SPORT2000.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourartikelen. Vraag daarom op het PostNL Postkantoor altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed, óf laat je zending verzekerd verzenden (kosten voor de koper).

Je kunt artikelen gratis retourneren:

 - binnen 14 dagen na levering, of je moet de artikelen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
- wanneer het artikel compleet, nieuw (geen vlekken en/of slijtage), ongedragen en - voor zover redelijkerwijs mogelijk - in de onbeschadigde originele verpakking maar in elk geval deugdelijk verpakt en bij voorkeur met labels en (prijs)kaartjes nog aangehecht. 
- als de pakbon of een (kopie) van de factuur, of ander aankoopbewijs mee wordt gestuurd in de verpakking.
- u kunt gebruik maken van het PostNL retourlabel dat je wordt aangeleverd bij de levering van de bestelling.

Indien je verder bent gegaan dan noodzakelijk is voor de beoordeling van het product,  mogen wij de waardevermindering die daardoor is ontstaan aan het product of de verpakking van het product aan je doorberekenen door deze in te houden van het terug te betalen aankoopbedrag. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen of bijbehorende verpakking, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Er zijn artikelen die niet geretourneerd kunnen worden. Het gaat daarbij om:

  • Artikelen die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast.
  • Artikelen die duidelijk van persoonlijke aard zijn.
  • Hygiëne artikelen zoals sokken of ondergoed, waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden

Retourneer je artikelen niet via PostNL of niet in één van de ABSOLUTE TEAMSPORT winkels, dan zijn de extra retourneringskosten kosten voor je eigen rekening.

Bedenktijd
Wanneer je de bestelling ontvangt, controleer dan direct of alle artikelen onbeschadigd en compleet geleverd zijn. Is dit niet het geval, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice.

Bestel je op ABSOLUTETEAMSPORTL.nl, dan heb je een bedenktijd van 14 dagen vanaf het moment dat jij, of een aangewezen derde, het laatste artikel van de totale bestelling hebt ontvangt. Tijdens de bedenktijd dien je voorzichtig met de toegezonden artikelen om te gaan. In de bedenktermijn kun je beoordelen of je het/de artikel(en) wilt houden. Je mag het/de artikel(en) proberen/passen zoals je dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Zolang je niet besloten hebt het artikel daadwerkelijk te houden, mag je het niet gebruiken.

Wanneer je het artikel meer hebt gebruikt dan nodig is om het te beoordelen of wanneer je het artikel daadwerkelijk hebt gebruikt en vervolgens binnen de bedenktijd retourneert, dan ben jij aansprakelijk voor de waardevermindering. De waardevermindering wordt vastgesteld door Bene Sita Trading B.V. en zal worden verrekend met het terug te betalen aankoopbedrag.


Melden
Indien je gebruik wenst te maken van je herroepingsrecht verzoeken wij je ons hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het door ons toegezonden retourformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht.


Geld terug
Wanneer je een artikel retourneert, wordt het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 5 werkdagen na ontbinding terugbetaald via de wijze waarop je ook hebt betaald. Wij mogen hiermee echter wel wachten totdat de producten retour zijn ontvangen, of tot het moment dat u heeft aangetoond deze te hebben opgestuurd. Let op: indien van toepassing ontvangt u bij een retour eerst uw (mogelijke) restbetalingen en vervolgens uw FreeBees punten terug. Let op: als je met creditcard betaald hebt kan het tot 6 weken duren voor een terugbetaling plaats vindt.


Retourbijdrage
Voor het retourneren via het antwoordnummer vragen we een retourbijdrage van € 1,95 bij alle afgeprijsde artikelen uit de Sale, Outlet, Actie en Black Friday categorie. Dit is ongeacht het aantal producten dat wordt teruggestuurd. Het retourlabel hiervoor zit in de verzendzak bijgevoegd. De retourbijdrage wordt ingehouden van het bedrag dat we aan je terugbetalen. Dat betekent dat de kosten van €1,95 voor het terugsturen voor de rekening van de klant zijn. Voor uitgebreide informatie klik hier.


Ruilen of retourneren in een ABSOLUTE TEAMSPORT winkel
Een online aankoop kun je retourneren in elke ABSOLUTE TEAMSPORT winkel in Nederland. Vergeet niet om je pakbon mee te nemen en zorg ervoor dat het artikel in goede staat verkeert. De winkel waar je het artikel retourneert zal je pakket doorsturen naar de ABSOLUTE TEAMSPORT winkel die het artikel heeft geleverd. Het aankoopbedrag wordt binnen 5 dagen na ontvangst van het artikel in de ABSOLUTE TEAMSPORT winkel die heeft geleverd, op je rekening gestort.

Een artikel ruilen in een winkel is niet mogelijk, alleen als het de winkel betreft die het artikel heeft geleverd. Op de pakbon staat het adres van de winkel die je bestelling heeft geleverd. Wil je het artikel toch in een andere winkel ruilen? Dan breng je de bestelling retour in die winkel en verricht je daar een nieuwe aankoop. Die winkel zal dan het pakketje retour sturen naar de winkel van levering, waarna restitutie van het aankoopbedrag plaatsvindt.

Deze regeling laat alle rechten die je als klant hebt wegens non-conformiteit van artikelen onverlet. 

Let op: Iedere ABSOLUTE TEAMSPORT winkel heeft haar eigen assortiment, het kan dus voorkomen dat het artikel naar keuze niet in de winkel verkrijgbaar is.

Klantenservice